1) NAROČANJE IN SPLOŠNI POGOJI

Izdelke v spletni trgovini KUD Logos lahko naročite na več načinov:

– preko obrazca v spletni trgovini

– po elektronski pošti knjigarna.logos@gmail.com

Postopek naročanja preko obrazca v spletni trgovini:

1. V košarico dodate vse izdelke, ki jih želite kupiti.

2. Ko želite zaključiti nakup, odprite košarico (zgoraj desno).

3. Pravilno izpolnite vse zahtevane podatke (vsi podatki so obvezni), preberite Splošne pogoje, še enkrat preverite vse podatke in kliknite Oddaj naročilo.

4. Prek e-mail naslova boste prejeli potrdilo o naročilu. Ročno bomo preverili vaše podatke in vas obvestili o morebitnih napakah. Če pozneje ugotovite napako, nas obvestite prek e-mail naslova knjigarna.logos@gmail.com.

Postopek nakupa v spletni trgovini poteka po korakih, ki so opisani v rubriki Košarica. S klikom na gumb ODDAJ NAROČILO se naročilo odda in zabeleži pri nas, Vi pa potrditev naročila prejmete z obvestilom po elektronski pošti.

Potrdilo naročila pomeni, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so navedeni tukaj, in da sprejemate pogoje nakupa.

Naročilo se sklepa v slovenskem jeziku in zavezuje tako prodajalca kot kupca. Shranjeno je v pisni obliki na sedežu založbe KUD Logos. Stranka ga na željo lahko dobi na vpogled po elektronski pošti.

Ob morebitnih nejasnostih pri naročilu Vas bomo kontaktirali po elektronski pošti ali telefonu, da se dogovorimo o rešitvi primera, ki bo v Vašo korist.

Kot kupcu Vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov(ZVPot).

2) ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.L.RS št.98/2004,126/2007) in Zakonom o varstvu potrošnikov – ZVPot –UPB1 (uradno prečiščeno besedilo-Uradni list RS, št. 14/03).

Založba KUD Logos zagotavlja, da v nobenem primeru ne bo odstopilo ali odtujilo podatkov, ki ste nam jih s potrdilom nakupa zaupali z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, brez Vašega pisnega dovoljenja. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št.86/2004).

3) SKLEPANJE POGODB

Pogodba je sklenjena s samodejno poslanim e-mailom, ki vsebuje potrdilo o prejetju naročila, in velja kot potrdilo o nakupu.

Sklenjene pogodbe se arhivirajo v pisni obliki na sedežu založbe KUD Logos, Maleševa ul. 8, 1000 Ljubljana.

4) CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene so navedene v evrih (EUR).

Cene v spletni trgovini KUD Logos veljajo od 01. 12. 2011 oz. od oddaje naročila ali spremembe cen v ceniku. KUD Logos si pridružuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrdila naročila. Cene veljajo do dne objave novega cenika na spletni strani.

5) PLAČILO

S 1. 1. 2016 je možno izključno plačilo po predračunu, ki vam ga pošljemo na vaš elektronski naslov.

Jamčimo, da je vsak nakup v naši spletni trgovini varen.

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.

Ob prejetju blaga prejmete tudi veljaven račun za nakup blaga.

Reklamacija blaga:

Vsako reklamacijo bomo rešili v najkrajšem možnem času in v korist kupcu.

6) DOSTAVA BLAGA IN DOBAVNI ROK

Blago Vam bomo poslali po Pošti Slovenije v najkrajšem možnem času.

7) PRAVICA DO ODSTOPA NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r03/predpis_ZAKO.html

Po Zakonu o varstvu potrošnikov (Uradni list RS št.98/2004) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči založbi KUD Logos, da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo potrebno navesti razloge za vračilo blaga. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora stranka vrniti založbi najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu.

Če je potrošnik blago že prejel in od naročila odstopil, mora blago odposlati na naslov založbe, nepoškodovano, neuporabljeno in v nespremenjeni količini. Vrnjeni pošiljki je treba predložiti kopijo računa.

Založba KUD Logos se zavezuje, da Vam kupnino vrne v roku 30 dni od prejema vrnjenega blaga.

8) REŠEVANJE SPOROV

Nesoglasja ali morebitne spore, ki bi nastali zaradi tolmačenja ali izvajanja Splošnih pogojev poslovanja, bosta prodajalec in kupec reševala sporazumno. Če spora ni mogoče rešiti sporazumno, je zanj pristojno sodišče v Ljubljani.

9) PRAVNO OBVESTILO

Založba KUD Logos ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih podatkov.